Detaljnija pretraga

PRIVREDNE GRANE
 • Industrija
 • Poljoprivreda
 • Ugostiteljstvo i turizam
 • Saobraćaj
 • Grafička industrija, mediji i izdavaštvo
 • Uslužne i zanatske delatnosti
 • Finansijske, pravne i poslovne usluge
 • Zdravstvo
 • Edukacija
 • Komunalna delatnost
 • Trgovine
 • Ostalo

Sastanak kompanije Atlantic grupa iz Igroša, Brus sa proizvođačima i otkupljivačima paprike

Prezentacija Hotela Junior Brzeće na Srpsko - Mađarskom turističkom forumu u Budimpešti

Seminar HO.RE.CA. u Hotelu Junior Brzeće

OPŠTINA BRUS


Brus je smešten na istočnim padinama Kopaonika između Rasine i Graševačke reke, poznat je kao vazdušna banja. Nalazi se na raskrsnici puteva za Kopaonik, Aleksandrovac, Kruševac, Jošaničku i Vrnjačku Banju. Poslednjih godina se razvija kao turističko središte i postaje severoistočna kapija Kopaonika. Biser turističke ponude opštine Brus je Turistički centar Bela Reka - Brzeće koji se nalazi u podnožju Kopaonika koje je dostupnije i pitomije od vrhova, idealno za porodični boravak, boravak sportista i dece, osoba sa zdravstvenim tegobama, pruža mogućnost pešačkih izleta do vodenica, potočara, izvora, gejzira, vodopada, pećina. Povezanost žičara u jedinstven sistem, omogućava skijašima koji borave u podnožju dostupnost svih ski staza Kopaonika.

Opština Brus prostire se u centralnom i jugoistočnom delu Republike Srbije. Teritorija opštine Brus nalazi se na kopaoničkom masivu zahvatajući teritoriju istočnog dela Kopaonika od najvišeg mesta Pančićev vrh 2.017 metara do najnižeg predela sela Zlatari, između reka Rasine i Graševke. Površina opštine iznosi 605 km2. Prosečna nadmorska visina opštine Brus je 450 m. Prema popisu iz 2011. godine u opštini Brus živi 16.293 stanovnika.

Može se reći da opština Brus ima dobar položaj prema krupnim geografskim celinama i prostorima u kojima se nalaze značajni prirodni resursi Republike Srbije, položaj prema saobraćajnicama, razvijenim privrednim regionima i krupnim poslovnim centrima.

Opština Brus graniči se sa opštinama: Raška, Leposavić, Kuršumlija, Blace, Kruševac i Aleksandrovac. Pripada Rasinskom okrugu.

Administrativni centar opštine je gradsko naselje Brus koji je smešten između Rasine i Graševačke reke.

U samom Brusu postoje mnogobrojni sportski tereni (teniska, fudbalska, košarkaška igrališta), olimpijski bazen na otvorenom, savremeno opremljena sportska hala. Takođe, u Brusu, se nalazi i izvorište lekovite vode kao i veliki broj prekrasnih mesta pogodnih za šetanje i uživanje u prirodi. Okolne šume i brda sa uređenim lovištima pružaju mogućnosti za lovni turizam, blizina jezera Celije, bogatog ribom, uživanje u sportskom ribolovu.

U opštini Brus, postoji kancelarija za Lokani ekonomski razvoj (LER), a po odluci predsednika opštine postoje i pomoćnik predsednika za Privredu i poljoprivredu Radisav Predolac i pomoćnik predsednika za ekonomski razvoj i investicije Saša Miljković.


Opština Brus je partner u projektu Portal objedinjene ponude proizvoda i usluga Rasinskog okruga.

OPŠTINA BRUS

Adresa:
Kralja Petra I br. 120, 37220, Brus

Telefon:
Centrala: 037/ 826 840
e-mail: opstina@brus.rs,
web: www.brus.rs


KONTAKT ZA PODRŠKU PORTALU

Marko Stošović
markostosovic@gmail.com
Calendar
Title and navigation
<<<jul 2022>>>
jul 2022
 pusčpsn
2727282930123
2845678910
2911121314151617
3018192021222324
3125262728293031
321234567

Rss Feed

Sajt sa kog se preuzimaju vesti nije u funkciji, pokušajte kasnije
Kontaktirajte nas
KONTAKT FORMA